Lees meer Bell-nieuws

Ontdek meer over de traditioneel gezouten en gerookte Zwarte Woudham geproduceerd bij Bell Deutschland!

De beroemde Zuid-Duitse rauwe hamspecialiteit! Uiteraard, u kent ze wel. Onze traditionele ham die afkomstig is uit het stadje Schiltach in het centrale Zwarte Woud. Traditioneel gezouten, koud gerookt boven lokale sparrenbossen en volledig gerijpt, ontwikkelt hij zijn stevige, kruidige smaak die wordt gekenmerkt door de typische rooktoets.

Schwarzwälder Schinken, ook wel gekend als Zwarte Woudham, is een traditionele Duitse delicatesse. Deze ham staat bekend om zijn uitgesproken rokerige smaak en malse textuur. De Schwarzwälder Schinken is tevens ook geografisch beschermd en mag daarom het IGP-label dragen.

Vanwaar komt de naam “Schwarzwälder Schinken”? 

De naam “Schwarzwälder Schinken” betekent “Zwarte Woudham”, wat een eerbetoon is aan de dichte, weelderige bossen die de regio kenmerken. Deze gerijpte en aan de lucht gedroogde ham wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde varkensachterhammen en ondergaat een nauwgezet proces van meerdere weken, wat resulteert in een werkelijk uitzonderlijke culinaire creatie.

De bereiding van Schwarzwälder Schinken begint met het zorgvuldig opmaken en kruiden van het vlees. Daarna wordt het traditioneel gedroogd met een mengsel van zout, knoflook en verschillende kruiden. De ham moet rusten en de smaken absorberen voordat hij zorgvuldig wordt gerookt boven dennenhout, wat zorgt voor de intense rooksmaak.

Het eindresultaat is een prachtig gemarmerde ham met een diepe, roodbruine kleur en een onweerstaanbaar aroma. Gesneden Schwarzwälder Schinken heeft een verfijnde balans van smaken, variërend van rijk en hartig tot subtiel zoet. De textuur is zacht en licht stevig, waardoor het een veelzijdig ingrediënt is voor een verscheidenheid aan gerechten.

Unieke smaken

Schwarzwälder Schinken is een echte delicatesse voor fijnproevers, die vaak alleen wordt gegeten of als ingrediënt in sandwiches, salades of hapjes. Het unieke smaakprofiel heeft het tot een gewilde delicatesse gemaakt, die niet alleen in Duitsland maar ook in internationale culinaire kringen wordt gekoesterd.

Of je er nu van geniet als onderdeel van een vleeswarenschotel of het gebruikt om je favoriete recepten op te waarderen, gesneden Schwarzwälder Schinken biedt een culinaire ervaring die traditie, vakmanschap en uitzonderlijke smaak prachtig combineert.

Wenst u meer informatie over onze Schwarzwälder schinken? Contacteer ons snel of ga naar de website van Abraham voor extra productdetails.

Ontdek onze Duitse specialiteiten
Schwarzwälder Schinken