Lees meer Bell-nieuws

Vaarwel bewaarmiddelen!

Het productieteam van Bell France is erin geslaagd om onze Jambon d’Auvergne zonder conserveringsmiddelen te produceren. Na wat sleutelen aan het productie- en rijpingsproces zijn de populaire hammen nu verkrijgbaar in een nieuwe vorm. Ham en wat zout, meer niet.

Ham uit de Auvergne

Jambon d’Auvergne is een soort Franse ham uit de regio Auvergne, die bekend staat om zijn traditionele en ambachtelijke voedingsproducten. Auvergne is een historische regio in het centrale deel van Frankrijk. Het staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, eeuwenlang slapende vulkanen (puys genoemd) en rijke culinaire tradities. De regio heeft een lange geschiedenis in het produceren van verschillende soorten charcuterie, geconserveerde en bereide vleesproducten. Een leuk weetje, vanuit onze Franse Bell-fabriek in Teilhède heb je zicht op de prachtige vulkaan Puy de Dôme. Dit is een grote lavakoepel en een van de jongste vulkanen in het Centraal Massief in Auvergne, het centraal-zuidelijke deel van Frankrijk, met een hoogte van 1464 meter.

Onze hammen en saucissons die geproduceerd worden in de Auvergne dragen het rood witte label die garandeert dat onze charcuterie enkel en alleen in de Auvergne geproduceerd werd. De Saucisson d’Auvergne is een traditionele droge worst gemaakt van varkensvlees en op smaak gebracht met knoflook, zout en verschillende kruiden en specerijen. Het heeft een kenmerkende smaak en wordt vaak gegeten als snack of voorgerecht. De Jambon d’Auvergne wordt meestal aan de lucht gedroogd en gerijpt, wat resulteert in een rijk en smaakvol vlees dat op zichzelf kan worden gegeten of kan worden gebruikt als ingrediënt in verschillende gerechten. Deze vleeswaren worden vaak gegeten met lokale kazen, knapperig brood en een glas regionale wijn, wat een heerlijke culinaire ervaring oplevert voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Hoewel de traditionele productiemethode van de Jambon d’Auvergne bestaat uit het gebruik van een minimum aan additieven, waaronder conserveringsmiddelen, is het essentieel om op te merken dat de conservering van voedingsproducten cruciaal is om de voedselveiligheid te garanderen en de houdbaarheid te verlengen.

Dit gezegd zijnde, zijn er specifieke methodes die gebruikt worden in de traditionele voedselverwerking die de nood aan kunstmatige bewaarmiddelen kunnen minimaliseren. Sommige producenten gebruiken bijvoorbeeld natuurlijke conserveringsmethoden, zoals droogzouten of roken, om de ham te helpen conserveren zonder synthetische conserveringsmiddelen.

Voor meer informatie over deze Jambon d’Auvergne kan u terecht bij ons team, wij helpen u graag verder!

Ontdek onze Franse specialiteiten