Lees meer Bell-nieuws

Bell is a piece of history ????

Het succesverhaal van Bell begon op 29 maart 1869, toen meesterslager Samuel Bell-Roth de slagerij “Ochsenmetzg” opende. Daarmee legde hij de basis voor het succesverhaal van Bell. Bell is uitgegroeid van een kleine Zwitserse slagerij tot de nummer één op de Zwitserse vleesmarkt en een toonaangevende Europese leverancier van charcuterieproducten.

1869 – Samuel Bell-Roth, de zoon van Johann Rudolf Bell-Stork, opent zijn “Ochsenmetzg” (ossenslagerij) aan de Streitgasse 13 in Basel op paasmaandag 29 maart 1869.

1890 – Opening van het eerste filiaal van de familie Bell op Spalenberg 13 in Basel. Het wordt vanaf 1893 geleid door de zoon van Samuel Bell-Roth, Eduard.

1899 – Oprichting van het bedrijf “Samuel Bell Söhne”: Eduard Bell, Samuel Bell-Vollenweider en Rudolf Bell, vader Samuel Bell-Roth en 14 werknemers. Wanneer het bedrijf is opgericht, verwerft het ook de panden Streitgasse 20 en Weisse Gasse 21 aan de overkant van de weg, die vanaf 1 november 1899 als verkooppunt wordt gebruikt.

1907 – Oprichting van het bedrijf “Aktiengesellschaft Samuel Bell Söhne”. Aankoop van een groot terrein aan de Elsässerstrasse 174 – 188 in Basel (het huidige hoofdkantoor van het bedrijf).

1908 – Gestart in 1908 met het eerste wettelijk beschermde merk, afgeleid van het Engelse “bell”.

1938 – Paul O. Althaus ontwerpt een nieuw logo in Romeinse letters in zijn studio.

1972 – Voor de eerste maal is het logo in kleur.

1984 – Bell neemt een nieuwe huisstijl aan.

1998 – Integratie van SEG-Poulets AG in de Bell Group. Bell betreedt de pluimveemarkt door de overname van het bedrijf.

1999 – 21 april: Bell Ltd verandert haar naam in Bell Holding Ltd. Ingebruikname van de derde uitbreidingsfase in Bazel en de salamifabriek. Integratie van de voormalige GWI Groep in de Bell Group.

2003 – Presentatie van een nieuw Bell logo en lancering van een nieuwe huisstijl.

2006 – Eerste stappen op buitenlandse markten: Bell begint met de export van vleeswaren naar Luxemburg.

2008 – Bell neemt de Franse vleeswarenfabrikant Polette over. Dit jaar waagt Bell zich op buitenlandse markten met de overname van Polette (Frankrijk), ZIMBO en Abraham (Duitsland).

2009 – Bell Holding Ltd genereert voor het eerst meer dan CHF 2 miljard aan verkoopopbrengsten.

2011 – Bell en Hilcona besluiten hun complementaire activiteiten in de sector verse gemaksvoeding te reorganiseren onder leiding van Hilcona AG. Als onderdeel van deze fusie neemt de Hilcona Group de convenience food divisie van Bell over en Bell neemt in ruil daarvoor 49% van Hilcona over. In mei 2011 neemt Bell het Duitse Hoppe GmbH (convenience) over. Bell neemt Kocherhans und Schär AG in Churwalden over. Door deze overname beschikt Bell over eigen droogfaciliteiten voor de productie van Graubünden specialiteiten.

2016 – Overname Eisberg en Hilcona – In Zwitserland neemt Bell Geiser AG over, een gespecialiseerde leverancier aan het foodservice segment, en de in Wallis gevestigde vleeswaren specialist Cher-Mignon SA. Bell neemt de Eisberg Group over, gespecialiseerd in kant-en-klare verse salades en fruit, fuseert Eisberg met Gastro Star en zet dit op als een onafhankelijke dochteronderneming van Hilcona. Bell neemt ook de pluimveespecialist Huber Group over.

Ontdek ons assortiment